top of page

FAQ

Hier vindt u een aantal veelgestelde vragen terug. Geen antwoord gevonden? Neem gerust contact met ons op.

Algemeen

Welke zwemkledij is toegestaan?

 

Enkel aansluitende kledij is toegestaan, de regels van het zwembad zelf verbieden het dragen van zwemshorts.

Voor meisjes en vrouwen raden wij aan om geen bikini's te dragen, een badpak zorgt voor minder ongemakken tijdens het zwemmen.


Hoe kan ik documenten voor een tegemoetkoming van het lidgeld laten invullen?


De club bezorgt alle leden, per mail, een bewijs van inschrijving. Dat kan gebruikt worden om  tegemoetkoming te bekomen bij de werkgever of mutualiteit. 

 

Indien u toch  nog andere documenten heeft kan u deze deponeren in onze brievenbus aan de toegangspoortjes van het zwembad. Zorg ervoor dat de persoonlijke gegevens (naam, geboortedatum, lidgeld en datum van betaling) en periode reeds ingevuld zijn, de club zal dan het document ondertekenen en afstempelen. U kan het formulier nadien terugvinden in het bakje onder ons prikbord. De club voorziet zelf geen papieren documenten.  U kan deze vinden op de site van uw mutualiteit of aanvragen bij uw werkgever indien van toepassing.

Kan ik als ouder meezwemmen met mijn kind?


Nee. Als ouder kan u niet zwemmen met of terwijl uw kind les volgt. Enkel bij de baby's begeleiden de ouders hun kind.

Hoe herken ik de trainers, redder en vlinder?


De trainers herken je aan hun blauwe t-shirt, de redder aan de rode en de vlinder aan de grijze.


Hoe en wanneer kan ik de vlinder aanspreken?


De vlinder is altijd aanspreekbaar voor, na en tijdens de lessen. In de mate van het mogelijke zal deze persoon aan de ingang staan. Tijdens de lessen en tussen de uren in kan je altijd via de kleedkamers naar het redderlokaal gaan en de vlinder daar aanspreken. Zwaai even naar één van de trainers of de vlinder zelf en die komt zo snel mogelijk naar jou toe. Hou er rekening mee dat de lessen voorrang hebben en je dus soms even moet wachten.

We vragen met aandrang om de ramen of nooddeur aan de kant van de cafetaria niet te gebruiken! 

Babyzwemmen

Onze baby wordt dit jaar 3 en kan dan overgaan naar het peuterzwemmen. Betalen wij toch nog voor een gans kalenderjaar het inschrijvingsgeld van babyzwemmen?

Voor het babyzwemmen betaal je gewoon voor het ganse kalenderjaar. Eens jullie baby kan overgaan naar het peuterzwemmen wordt de rest van het inschrijvingsgeld verrekend. 

Peuterzwemmen & Zweminitiatie

Onze kleuter kan in de loop van de huidige lessenreeks overgaan naar de zwemschool. Hoeveel lidgeld moeten wij dan nog betalen?

 

Het lidgeld voor de zwemschool wordt berekend op basis van de resterende tijd. Dit wordt dan verrekend met het bedrag dat u reeds betaalde voor de cursus die uw kind volgt. 

Moet ik mijn kind zwembandjes aandoen?

Nee, de bedoeling is dat uw kind leert zwemmen zonder drijfmiddelen. Tijdens de lessen voorzien wij in hulpmiddelen zoals blokjes, plankjes en worsten. 

Hoe werkt het systeem met de gekleurde badmutsen?

De kinderen worden bij  de eerste les zo goed mogelijk ingedeeld volgens hun kunnen en verdeeld in zo “homogeen” mogelijke groepjes.

Ongeacht de kleur van hun badmuts zit je kind dus steeds op niveau van zijn of haar kunnen en worden de lessen ook op dit niveau gegeven. 

De kleur van de badmuts geeft geen specifieke volgorde aan zoals in de zwemschool. Bij elke cursus kunnen de kleuren per niveau wisselen naargelang de beschikbaarheid.

 

Wat is dan wel de functie van de badmuts?

Veiligheid en herkenning van de groep waarin je kind zit. Daar de kinderen van één groepje dezelfde badmutsen dragen, is het voor iedereen duidelijk welke kinderen bij elkaar horen. Ook voor de redder is het onmiddellijk zichtbaar wanneer een bepaald kind als enige naar het diepe deel zou gaan terwijl de andere kinderen bv in het kleine bad zitten. Verder wordt er gedurende de volledige cursus gekeken naar het kunnen van de kinderen. Wanneer een kind na een paar lessen niet meer op het juiste niveau zit, dan worden de kinderen opnieuw georiënteerd . Dit houdt in dat kinderen soms tijdens de lessenreeks wisselen van groepje. In geen geval is dit een straf of iets negatiefs maar steeds in functie van wat het beste is voor je kind.

Zwemschool 

Mijn zoon/dochter kan reeds zwemmen, hoe kunnen we aansluiten bij de zwemclub?


Kinderen die reeds schoolslag kunnen zwemmen en dit niet bij DDZZ hebben geleerd, kunnen NIET meer aansluiten. Wij hebben reeds meer dan 15 jaar een ledenstop. Enkel oudere broers/zussen van kinderen die bij ons leren zwemmen kunnen wel nog aansluiten. Indien uw zoon/dochter dus reeds 25m schoolslag zwemt met correcte ademhaling, kan hij/zij niet meer aansluiten bij de club.

Volwassenen

Kan ik nog aansluiten bij het volwassen zwemmen?

Ja. Vul hiervoor het inschrijvingsformulier in. U zal een mail ontvangen als de inschrijving correct  is ontvangen en welke stappen u allemaal moet ondernemen voor u kan komen zwemmen.

Aquagym

Kan ik nog aansluiten bij de aquagym?

Nee, wegens een plaatstekort voor al onze zwemmers organiseren we sinds 2020 geen cursussen aquagym meer. 

Competitie

Kan ik nog aansluiten bij de competitie?


Ja, contacteer hiervoor het trainersteam via het contactformulier. Er zijn een aantal instapmomenten waarvoor u dan zal uitgenodigd worden. 

Waterballet

Hoeveel kost een neusknijper?


Een neusknijper kost 3€. Breng het gepaste geld mee naar de training waar de vlinder, trainer of redder je kan helpen.

Kan ik nog aansluiten bij het waterballet?

Ja, dit kan echter enkel na onze 2 jaarlijkse show die we traditioneel in de oneven jaren organiseren. Ben je geïnteresseerd? Contacteer dan het trainersteam via het contactformulier. Hou er rekening mee dat de plaatsen beperkt en we voorrang geven aan de leden die reeds zwemmen bij DDZZ.

Waterpolo

Kan ik nog aansluiten bij de waterpolo?

Ja. Contacteer hiervoor het trainersteam via het contactformulier. We spreken met u dan een probeertraining uit. 

Vanaf wanneer kan ik aansluiten bij de waterpolo? 


Iedereen die vlot 25 meter crawl kan zwemmen met de juiste techniek kan aansluiten. Bij de club zijn dat dan alle zwemmers vanaf een rode badmuts. Afhankelijk van het niveau en leeftijd bekijken we in welk groep de zwemmer best meetraint; jeugd of senioren (vanaf +/- 14 jaar). 

bottom of page