RGB%20waterpolo_edited.png

WaterPOLO

    Wie zijn wij? 

De Zomergemse waterpolo afdeling is een groep gepassioneerde polospelers van alle leeftijden en geslachten. Sinds april 2014 is er ook een volwaardige jeugdwerking opgestart, voorheen werden enkel jongens en meisjes vanaf 12 jaar toegelaten.

Wij spelen uitsluitend recreatief waterpolo en niet in competitieverband. Dit is een bewuste keuze die wij nemen om de harde competitiegeest uit de groep te houden, wat niet wil zeggen dat we niet heftig trainen.

De trainingen gaan door op zondag, maandag en zaterdag met regelmatig een match tegen bevriende clubs en de senioren (+16 jaar) nemen elk jaar deel aan het recreantencriterium. In 2007 werd dit, onder impuls van de waterpoloploeg van de UGent, voor de eerste maal georganiseerd. Sinds 2013 valt dit onder het beheer van de Vlaamse Waterpolofederatie. Recreatieve ploegen (oudcompetitiesspelers en recreatieve clubs) uit heel Vlaanderen nemen hieraan deel. Deze worden per regio in verschillende poules ingedeeld die bestaan uit 3 of 4 ploegen. Elke deelnemende ploeg organiseert 1 tornooi voor zijn poule waarna in mei de finale tussen de verschillende poules wordt gespeeld.

Onze groep bestaat uit kinderen/jongeren/volwassenen vanaf 6 jaar. Binnen de Vlaamse Waterpolofederatie worden de groepen ingedeeld op basis van leeftijd. Binnen de Waterpoloafdeling van DDZZ kiezen we er echter voor om de spelers in te delen volgens leeftijd én niveau. Na elke schoolvakantie kunnen ze overgaan naar een hogere groep en kunnen kandidaat-leden zich aanmelden om aan te sluiten.

Wij verdelen de groepen in onderlinge afspraak met het trainersteam. Daarbij houden we rekening met verschillende factoren: 

  • Hoe zijn de technische vaardigheid van het kind?

  • Komt het kind naar de trainingen?

  • Komt het kind naar het baanzwemmen indien vereist?

    Trainingsuren waterpolo

(1): Clubbadmuts verplicht.

(2): Gevorderden, worden persoonlijk op de hoogte gebracht dat ze mogen aansluiten.

Een badmuts van de club is niet verplicht tijdens de trainingen op maandag en zaterdag. Binnen de waterpolo worden waterpolocaps gedragen. Enkel op zondag is een badmuts WEL verplicht!

Polovissen

De waterpolo op zondag is enkel toegankelijk voor kindjes die bij de waterhoentjes (rode badmutsen), bliekjes (groene badmutsen) of karpers/pyraanhaaien (zwarte badmutsen) zwemmen.

De kinderen uit de banen zeepaardjes (witte badmutsen) en goudvisjes (gele badmutsen) krijgen op zondag gewoon zwemles.

De kinderen die overgaan van de goudvisjes (gele badmutsen) naar de waterhoentjes (rode badmutsen) zijn verplicht om aan te sluiten bij de waterpolo indien zij komen zwemmen op zondag! Kinderen die een groene of zwarte badmuts hebben, worden ook geacht op maandag te trainen bij de waterpolo en de opleg van 15€ voor de waterpolo te betalen.