top of page

Nieuws

Clubkampioenschap 2022


Een succesvolle editie van het clubkampioenschap zit er weer op!

Het was enkele jaren geleden dat we nog een clubkampioenschap konden organiseren. Bedankt aan alle zwemmers en supporters voor jullie enthousiasme en grote opkomst! Ook bedankt aan alle onze trainers voor jullie inzet en aanwezigheid om ook deze editie in goede banen te leiden!

Ook proficiat aan onze 3 nieuwe clubkampioenen! 

 

 • Eerste Clubkampioen: Verschil met limiettijd (Competitie zwemmers): Jinne Steenbeke
   

 • Tweede Clubkampioen: Verschil met limiettijd (Niet-Competitie zwemmers): Thomas Dewitte
   

 • Derde Clubkampioen: Verbetering van de tijd van vorig jaar:  Amelie De Jaeger

De resultaten van deze editie kunnen jullie hier terugvinden.

Op naar een volgende editie in 2023!

 


Corona maatregelen
 

Graag willen wij u informeren over de extra genomen maatregelen van DDZZ.

Komen zwemmen:

 1. Ziektesymptomen? Blijf thuis en kom niet zwemmen.

Aankomst:

 1. Hanteer de 2 gouden regels in deze Coronatijd:
      a) De hygiëneregels blijven essentieel: vaak handen wassen / ontsmetten
      b) De afstandsregels blijven van toepassing: hou voldoende afstand waar het kan.

 2. Kom niet te vroeg! Blijf buiten het sportcomplex en stuur je kind pas 5 min voor aanvang van de les naar binnen.

 3. Ga voor het binnenkomen door de poortjes eerst nog eens naar het toilet of doe dat thuis. Respecteer de afstand en wees geduldig.

Uitkleden:

 1. Ouders worden niet toegelaten bij het omkleden van de kinderen. Wij voorzien begeleiding van onze eigen mensen. Ouders begeleiden enkel tot aan de buitendeuren van het sportcomplex. Dit geldt ook voor onze kleinsten. Bereid je kind dus voor…

 2. Kinderen komen toe in zwemkledij. Dit onder eenvoudig aan en uit te trekken kleding of badjas. Hierbij vragen wij uitdrukkelijk om kledij te voorzien die in één beweging uit en aan kan gedaan worden. Ook vragen wij aan de ouders om de badmuts van ALLE kinderen reeds op te zetten voor ze het sportcomplex betreden.

 3. Eenvoudige kleding = kleding zonder knopen/ritsen /veters. Schoenen (slippers) worden aangehouden tot IN de kleedkamers.

 4. Bij het binnengaan, lopen de zwemmers door de grote kleedkamer 4 naar de lockers. Zwemzak en schoenen gaan in een locker voor kinderen vanaf de zwemschool. Kinderen uit de cursus en eventueel jonge baanzwemmers (kleuters) zijn verplicht de groepscabines te gebruiken en hun zwemzak daar achter te laten. Broers/zussen kunnen samen binnengaan en elkaar helpen. Ze kunnen een individuele kleedkamer gebruiken bij het aankleden.

 5. Na het achterlaten van de kledij in de lockers, lopen de zwemmers onmiddellijk door naar het zwembad waar ze wachten aan hun baan.

Aankleden:

 1. Na de lessen cursus en baanzwemmen kan er geen gebruik gemaakt worden van de douches.

 2. Na de zwemles nemen de kinderen hun zwemzak uit de lockers en gaan naar een individuele kleedkamer om zich aan te kleden. Kinderen uit de cursus gaan naar de groepscabine om zich om te kleden. Wij voorzien hier een begeleider om de kinderen te helpen. De schoenen / slippers worden ook reeds aangedaan in de kleedkamer.

 3. Van zodra de zwemmer klaar is, gaat die zonder treuzelen en met de nodige afstand van elkaar door de poortjes naar buiten.

Wissel:

 1. Terwijl de zwemmers zich omkleden na de les komen de nieuwe zwemmers aan die zich aan dezelfde procedure houden zoals hierboven staat omschreven.

 2. Zij gaan pas binnen wanneer een begeleider aan de toegangspoortjes zegt dat het mag.

Maatregelen voor het peuterzwemmen:

Er mag 1 ouder mee naar binnen met de peuter. Het omkleden gebeurt in de aparte gele kleedhokjes. We vragen aan de ouder om met de peuter IN het hokje te wachten tot deze wordt opgehaald. Na de les zal de peuter ook naar daar gebracht worden door de lesgever.

De kleding en zwemzak van de peuter mag UITZONDERLIJK in de kotjes blijven liggen tot na de zwemles.

Maatregelen voor het babyzwemmen:

Er mag 1 begeleider mee in het water met de baby. De ouder loopt met de baby door kleedkamer 4 en kan daar de kleren achterlaten in een locker (We vragen aan de ouder om zijn/haar zwemkleren al aan te hebben onder de kledij). Daarna kan je met jouw baby direct doorlopen naar het zwembad. Eenmaal in het zwembad, begeef je je naar een verzorgingskussen. Daar kan je jouw baby klaar maken voor het zwemmen. Graag het verzorgingskussen nadien terug vrijmaken voor een andere baby (zwemzak kan aan de kant of onder de bank geplaatst worden).

 

​Er wordt gewacht om in het water te gaan aan het verzorgingskussen tot de lesgever een signaal geeft.

 

Na het zwemmen kan de baby afgedroogd en aangekleed worden op het verzorgingskussen.

De ouder kan zich omkleden in een individueel kleedhokje. Wij kunnen jammer genoeg niet voldoende hokjes aanbieden met een verzorgingstafel. Wij willen vragen om je als ouder te voorzien om je baby mee te nemen in een groen, kleiner hokje. (Baby’s die nog in een maxi-cosi liggen kunnen daarin mee in het hokje. Iets oudere kinderen kunnen eventueel op een extra handdoek liggen/zitten.

bottom of page